arrow_upward

'T PAKHUYS Tilburg

Transformatie van een voormalig pakhuis tot industriƫle eyecatcher

Ooit was dit een rauwe, industriële omgeving. Maar de tijd verandert alles en de wolindustrie is weg. In dit rijksmonument zijn tegenwoordig 29 loftappartementen en studio’s gehuisvest. Een gebouw met een verhaal. 

Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg
Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg

Een rijke historie
Het voormalig Pakhuis voor wol symboliseert de rijke historie van de Tilburgse textielindustrie. Het werd gebouwd in 1919 als onderdeel van Ververij & Twenerij Broekhoven door de firma I. en C. Wouters. Het ontwerp is van de Tilburgse architect F.C. de Beer, die met zijn vele ontwerpen de stad Tilburg letterlijk vormgaf. Het Pakhuis herinnert aan dat verleden, maar wijst ook de weg naar de toekomst.

Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg

Benieuwd naar hoe KRAGT het verleden transformeert naar het heden?
Bel of mail voor meer informatie of een snelle afspraak

  • Locatie Broekhovenseweg 130, Tilburg
  • Omvang ca. 1700 m2
  • In de media www.bd.nl
Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg
Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg

Industrieel karakter met hedendaags comfort
I
ndustrieel wonen en werken heeft in de laatste decennia een grote vlucht genomen. Oude fabrieksgebouwen, watertorens, schoolgebouwen, werkplaatsen en dienstgebouwen zijn zeer gewild vanwege hun uitstraling. Ook het Pakhuis is een lust voor het oog, maar er is meer dan de historische sensatie. Het interieur is comfortabel, eigentijds en volledig op maat gemaakt, passend bij de sfeer van het gebouw. 

Kragt - 'T PAKHUYS Tilburg