arrow_upward

HEUVELRING 100 Tilburg

Van fabrikantenvilla naar unieke woonbestemming

Rijksmonumenten hebben zonder uitzondering unieke eigenschappen. Heuvelring 100 in Tilburg vormt daar geen uitzondering op. Een transformatie met respect voor de monumentale waarden. 

Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg
Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg

Historisch karakter in een eigentijds jasje
Dit statige herenhuis ligt in het hart van Tilburg, op een steenworp afstand van het station en het bruisende centrum. Deze voormalige fabrikantenvilla werd rond 1890 gebouwd naar ontwerp van de Tilburgse architect A.J. Blomjous. Tot voor kort een kantoor, maar inmiddels door KRAGT getransformeerd tot 13 appartementen met historisch karakter. 

Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg

Benieuwd hoe wij de toekomst inkleuren met het verleden? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. 

  • Locatie Heuvelring 100, Tilburg
  • Omvang 13 appartementen
  • In de media www.bd.nl
Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg
Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg

Monumentale waarden.
De voormalige fabrikanten villa, gebouwd rond 1890 naar ontwerp van deTilburgse architect A.J. Blomjous, was tot voor kort in gebruik als kantoorruimte en is door KRAGT getransformeerd zonder inbreuk te maken op de monumentale waarden van het gebouw. 

Kragt - HEUVELRING 100 Tilburg

‘Prettig zo’n samenwerking’

‘Als verkopende partij van een monumentaal kantoorpand was ik na het tekenen van het verkoopcontract geheel afhankelijk van de professionaliteit van KRAGT. Onder voorbehoud van financiering en wijziging bestemmingplan hebben we dit allemaal kunnen realiseren. Hierbij was er sprake van directe terugkoppeling in elk stadium. Prettig zo’n samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat de transformatie van kantoor naar meerdere wooneenheden goed tot zijn recht zal komen.’

Frans Verbunt