arrow_upward

BRUGGEBOUW Strijp-R

Voor KRAGT is geen brug te ver

Dit is een plek waar Philips de afgelopen 100 jaar geschiedenis heeft geschreven. Het Bruggebouw is een monument van de industriële revolutie. Een plek met een verhaal, maar bovenal een comfortabele woning op steenworp afstand van Strijp-S en Strijp-T, 200 meter van de groene long van Eindhoven en 10 minuten fietsen naar het centrum.

Kragt - BRUGGEBOUW Strijp-R
Kragt - BRUGGEBOUW Strijp-R

De oorsprong van een revolutie
De ontwikkeling en productie van de eerste tv’s en beeldbuizen vond op Strijp-R plaats. In 1950 bracht Philips de eerste televisie op de markt en een jaar later, op 2 oktober 1951, zond de Nederlandse Televisie Stichting het eerste publieke programma uit...

   Kragt - BRUGGEBOUW Strijp-R

   Uitdagingen in ontwerp en architectuur

   De brug is aan de binnenkant slechts 2,50 meter breed. In combinatie met ramen in alle windrichtingen bracht dat de nodige ontwerpuitdagingen met zich mee. Het industriële karakter komt terug in het gebruik van staal, hout, beton en het metselwerk. De interieurarchitectuur is optimaal afgestemd op de gebruiksmogelijkheden van de brug. Het resultaat is een woning waarbij een typering als ‘bijzonder’ niet meer dan een understatement is.

   Kragt - BRUGGEBOUW Strijp-R
   Kragt - BRUGGEBOUW Strijp-R