arrow_upward
Terug naar overzicht

10 februari 2022

PERSBERICHT: KRAGT transformeert historisch pand in binnenstad Tilburg

In de karakteristieke Nieuwlandstraat in het centrum van Tilburg toverde KRAGT een historisch pand om tot acht hoogwaardige appartementen en één winkelruimte.
PERSBERICHT: KRAGT transformeert historisch pand in binnenstad Tilburg

 

Originele stijl
De karakteristieke voorgevel werd volledig in de originele stijl teruggebracht. De appartementen zijn gebouwd met eigen buitenruimte en een privé parkeerplaats. Het Brabants Dagblad volgde deze ontwikkeling op de voet en schreef een mooi artikel over het resultaat. 

 

 

TILBURG
Voor mensen die dol zijn op badkamers was het genieten aan de Nieuwlandstraat. Maar de ‘badkamertegeltjes-gevel’ van de voormalige winkel Antoon de Jong viel in het beschermde stadsgezicht uit de toon. De gevel is nu ingewisseld voor een nieuw exemplaar met historisch uiterlijk. En het achterland werd een ‘mini-buurtje’ met appartementen. 

​Krijgen we er een blokkendoos voor terug?

Die Tilburgse angst flakkerde even op toen de voormalige winkel van Antoon de Jong - plus gevel vol ‘badkamertegeltjes’ - tegen de grond ging en er een gapend gat aan de Nieuwlandstraat ontstond. Maar het Rijksbeschermde stadsgezicht oogt historischer dan voorheen. Voor het nieuwe pand dook ontwikkelaar KRAGT in het verleden. 

,,We hebben er op gestudeerd”, zegt Joey Kivits van KRAGT.,,

,,We hebben er op gestudeerd”, zegt Joey Kivits van KRAGT.,,

Het had ook een nieuwe, moderne interpretatie kunnen worden, maar dat vonden we - met het oog op de rest van de Nieuwlandstraat - toch niet helemaal passen. Door de jaren heen heeft de winkelpui verschillende gezichten gehad, daar is deze gevel op gebaseerd.” Rond 2017/2018 werd er contact gelegd met de ondernemers van Antoon de Jong toen er werd aangekondigd dat de winkel na 130 jaar uit de binnenstad zou vertrekken. Rond die tijd begon de gemeente aan een campagne om de gevels in de oude stad op te knappen. Kragt nam eerdere oude panden onder handen. Zo knapte de ontwikkelaar een monumentaal wolpakhuis in Broekhoven op.

Lees hier het hele artikel