arrow_upward
Terug naar overzicht

13 juli 2020

PERSBERICHT: KRAGT gaat bedrijventerrein aan de Visserstraat transformeren tot groene woonwijk

Transformatie zorgt voor flinke opknapbeurt van deel gildebuurt met nieuwe woningen, bedrijfsruimtes en gezamenlijke voorzieningen in een groene omgeving
PERSBERICHT: KRAGT gaat bedrijventerrein aan de Visserstraat transformeren tot groene woonwijk

Eindhoven – KRAGT en de familie Verouden (Verouden Wonen & Slapen) bouwen de komende jaren een gedeelte van het bedrijventerrein aan de Visserstraat in de wijk Woensel om tot een gebied met woningen, bedrijfsruimtes, groen en gezamenlijke voorzieningen. Zo ontstaat het Gildekwartier: een plek waar wonen, werken en recreëren samenkomen.

In het Gildekwartier komen in totaal ongeveer 200 woningen. Dit zal een mix zijn van koopwoningen en huurwoningen. De Gildebuurt heeft nu veel sociale woningen. Om meer variatie in het type woningen aan te brengen, is ervoor gekozen om ook een ander woningtype te bouwen. Zo wordt de doorstroming en nieuwe instroming in de buurt bevordert. Jeroen van Wezel, mede-eigenaar van KRAGT vult aan; “Deze woningen komen in een bijzondere woonomgeving met een mix van gezamenlijke voorzieningen en veel groen. Op deze manier ontstaat een duurzame, groene en kleurrijke buurt met de sfeer van het gilde dat vroeger een grote rol speelde in de wijk.” 

Op de begane grond van het Gildekwartier is naast wonen ook ruimte voor werken en voorzieningen. Een gedeelte van deze voorzieningen is alleen voor bewoners bestemd zoals een was- en droogruimte, een eetzaal, logeerkamer, et cetera. Er zullen ook openbare voorzieningen komen die voor iedereen in de buurt te gebruiken zijn zoals sportfaciliteiten. Om te bepalen welke voorzieningen er precies gaan komen gaat KRAGT in gesprek met geïnteresseerden en mensen in de buurt. 

Ook wordt de openbare ruimte in de Visserstraat opgeknapt. Er komt op straatniveau meer groen en een openbaar heringericht plein. Daarnaast komt op de eerste verdieping van de woningen aan de westkant van de Visserstraat een park dat openbaar toegankelijk is. Zo wordt het Gildekwartier een plek voor iedereen.

Een aantal speerpunten zijn bepalend geweest voor het ontwerp van de nieuwe wijk. Zo dient de nieuwe wijk bij te dragen aan het verhogen van de veiligheidsbeleving in de wijk.  Ook is het doel om de buurt meer in balans te brengen door het activeren van wijk gebonden bedrijvigheid en het toevoegen van een ander type woningen dan nu aanwezig is. Voor het toevoegen van meer groen is er gekozen voor natuur inclusieve nieuwbouw. 

Op dit moment worden omwonenden en geïnteresseerden geïnformeerd en betrokken bij de plannen. Na de zomer zal op basis van de verkregen reacties een aangepast plan worden gepresenteerd. 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website www.kragtgroep.nl/gildekwartier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia van Wezel-Maas
Communicatie manager KRAGT
Email: saskia@kragtgroep.nl
Tel.: 06-53408194